De Dutch Food Week 2021 gaat zaterdag 9 oktober van start. Tijdens de zevende editie van dit evenement laten boeren, wetenschappers, tuinders en andere ondernemers uit de voedselindustrie zien hoe ons voedsel wordt ontwikkeld. In heel Nederland zijn er een week lang, voor elke leeftijd, verschillende activiteiten te volgen die hiermee te maken hebben. Het thema waar het dit jaar omdraait is de positieve kracht van ons voedsel. Dit meldt Dutch Food Week.
De Dutch Food Week vraagt aan iedereen om in gesprek te gaan over wat we nou eigenlijk eten. Of het nou op het werk, in de klas of aan de keukentafel is. Het gesprek hoeft niet alleen betrekking te hebben op onze maaltijd, maar kan ook gaan over waar ons eten vandaan komt. Zo krijgen klassen in Drenthe bijvoorbeeld een smaakles van een chef-kok.
Dutch Food Week 2021 barst van de activiteiten
De diversiteit aan activiteiten tijdens de Dutch Food Week is enorm. Zo is er een Voedsel 4-Daagse in Dordrecht, kun je koeknuffelen in Altena, een ijsje eten bij IJsboerderij Lekker Gemekker in Andel en vindt er in zes provincies een Foodcamp plaats.
De Dutch Food Week 2021 vindt plaats van 9 tot en met 16 oktober. Nieuwsgierig naar het hele programma? Dat vind je hier.
Door: NL Recreatie
Lees ook: Floriade komt met fotowedstrijd over voedsel
Lees ook: Nederland schittert als gastland in Gault & Millau Gids 2021