Restaurant De Kromme Dissel heeft gisteren een Michelinster gekregen. En dat was niet voor het eerst: De Kromme Dissel heeft namelijk de unieke prestatie neergezet om 50 achtereenvolgende jaren de trotse bezitter te mogen zijn van één Michelinster. Op maandag 29 maart jl. is de Michelinster opnieuw aan het restaurant toegewezen tijdens de sterrenceremonie van Michelin Nederland. Het sterrenrestaurant heeft hiermee het eigen record verbroken en is de aanvoerder voor de langste aaneengesloten periode als sterbezitter in Nederland. Een bijzondere en unieke prestatie. Dit meldt Fletcher Hotels.
Ongeëvenaarde prestatie
Niet eerder slaagde een Nederlands restaurant erin om zoveel aaneengesloten jaren drager te mogen zijn van één Michelinster. Restaurant De Kromme Dissel heeft hiermee opnieuw een record gezet. “Het is een feest voor de zintuigen dat Michelin het restaurant al 50 jaar waardeert met een ster” vertelt Tonny Berentsen – Chef-kok De Kromme Dissel, die enorm trots is op zijn team. “We zijn ook ontzettend blij dat ondanks de coronacrisis en de sluiting van het restaurant ons talent, ons aanpassingsvermogen en onze engagement gezien wordt. Het waren toch enkele spannende weken en de ontlading is groot. We hopen dat we snel de deuren weer open mogen zetten en dit samen met onze gasten groots kunnen gaan vieren” aldus Tonny Berentsen.
Livestream sterrenceremonie
De sterrenceremonie vond twee maanden later dan normaal, middels een livestream vanuit DeLaMar Theater te Amsterdam, plaats door de geldende maatregelen. Het team van restaurant De Kromme Dissel heeft in spanning vanuit het restaurant in Heelsum de livestream gevolgd en tegelijkertijd vaste gasten, familie, vrienden en overige belangstellende op de hoogte gehouden via Instagram en Facebook. Hoewel het team deze unieke prestatie het liefste vanuit het DeLaMar Theater had willen vieren, maakt deze aanpassing de beloning niet minder bijzonder en exclusief.
Michelinster in jubileumjaar De Kromme Dissel
Om de unieke prestatie en dit prachtige jubileumjaar te vieren en te delen met iedereen, heeft het team van De Kromme Dissel verschillende jubileumacties bedacht binnen de mogelijkheden. “We werken aan prachtige jubileumgerechten om deze fantastische prestatie te vieren met de gasten wanneer deze weer welkom zijn. Deze gerechten zullen op korte termijn al worden aangeboden middels ons exclusieve ‘De Kromme Dissel In Room Dining Special’, waarbij gasten op hun hotelkamer kunnen genieten van onze creaties. Daarnaast hebben we een Fletcher Smaak Tour opgezet. Hierbij gaan gasten met de eigen auto, met als start- en eindpunt De Kromme Dissel bij Fletcher HotelRestaurant Klein Zwitserland, via een uitgestippelde puzzelroute rijden met stops bij Fletcher HotelRestaurant De Buunderkamp en Fletcher Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg, om verschillende gerechten en smaken te proeven. Dit is alleen mogelijk tijdens het paasweekend (3 tot en met 5 april). De optie om de route te fietsen of te wandelen is er ook. De boeking van de tour kan alleen gemaakt worden via info@hotelkleinzwitserland.nl en 0317-319 104. Als kers op de taart organiseren wij eind dit jaar ‘De Kromme Dissel on Tour’. Hiermee brengen we onze ambiance en gerechten naar andere Fletcher Restaurants in Nederland. U zult hier de komende tijd meer over horen!” vertellen Tonny Berentsen en Ronnie Brouwer, Maître-Sommelier De Kromme Dissel, enthousiast.
Door: NL Recreatie
Lees ook: Michelinsterren: Librije en Inter Scaldes behouden er drie