Als de besmettingscijfers de komende anderhalve week niet weer gaan stijgen, eindigt de avondklok, zoals gepland, op 10 februari. Dat melden ingewijden, na berichtgeving van de NOS.
Aan de invoering van de avondklok ging een fel debat vooraf. Lange tijd leek er geen meerderheid voor te vinden in de Tweede Kamer, maar uiteindelijk stemden er toch genoeg partijen mee in. De maatregel loopt 10 februari automatisch af, van verlenging zou alleen sprake zijn als de Kamer daar opnieuw mee instemt.
Politiek draagvlak
De avondklok ging vorige week zaterdag in. Het effect van een maatregel op de besmettingscijfers kan pas na een week of twee goed worden bepaald. Maar als de besmettingscijfers blijven dalen, zoals de afgelopen dagen het geval was, zal politiek draagvlak voor verlenging van de spertijd waarschijnlijk moeilijk te vinden zijn, zo luidt de redenatie.
Het kabinet vergadert dinsdag weer over de coronacrisis, dan wordt naar verwachting een knoop doorgehakt over de avondklok.
Door: ANP
Eindigt de avondklok op 10 februari, dan betekent dat ook het einde van dit tv-programma:
In heel Nederland geldt sinds zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor meer informatie, zie de website van de Rijksoverheid.